Nyheter

 • 118 nya lägenheter på Strömsör

  2017-05-19 Skebo förverkligar sitt största byggprojekt på 2000-talet. 118 lägenheter, fördelade på fyra huskroppar, byggs på Strömsör vid älven i centrala Skellefteå. Inflyttningen planeras till sommaren 2019.

  Skebos styrelse har beslutat att genomföra investeringen med att bygga hyresrätter i kvarteret Strömsör. Efter ett omfattande förarbete har en ny detaljplan upprättats och vunnit laga kraft.
  – Som en ledande samhällsbyggare krävs det att vi visar mod genom ett projekt på den här nivån, säger Harriet Classon, styrelseordförande i Skebo.
  – Det här blir den i särklass största investeringen som Skebo gör sedan 1990-talet, vilket känns roligt och spännande. Det finns ett stort behov av fler hyresrätter i Skellefteå. Det är en satsning som är viktig för Skebo i att bidra till samhällsutvecklingen och ett växande Skellefteå, samt för alla som står i vår bostadskö och vill bo hos oss, säger Åsa Andersson, vd på Skebo.

  Samarbetsprojekt

  Satsningen görs som ett samarbetsprojekt mellan Skebo, Polaris och Riksbyggen. Tillsammans förädlar parterna Strömsör till en ny stadsdel alldeles intill Skellefteälven.
  – Det kommer att bli ett socialt hållbart område med blandade upplåtelseformer som innebär en levande stadsdel alla tider på dygnet. Det blir en mix av hyresrätter, bostadsrätter, kontor och parkeringshus. Innergårdar och hus kommer att blandas med gröna stråk vilket ger en trevlig miljö mot älven. Dessutom blir det en mer välkomnande entré söderifrån in till Skellefteå, säger Åsa Andersson

  Älvsutsikten optimeras

  Skebo bygger 118 lägenheter. Höjden på de fyra huskropparna anpassas för att optimera utsikten mot älven, från sex våningar i norr till fyra våningar närmast älven.
  Samtliga lägenheter kommer att ha balkong och hålla Skebos normala byggstandard för nyproduktion. Cirka 60 procent av lägenheterna som byggs blir relativt små och yteffektiva tvåor. Den resterande delen blir treor och ytterligare två lägenheter blir fyror.
  Utöver Skebos del kommer Polaris att bygga ett kontorshus och ett parkeringshus i fem våningar.
  – Skebo kommer blockhyra ett antal platser för att säkerställa att kraven i detaljplanen uppfylls på parkeringsplatser till Skebos hyresgäster, säger Åsa Andersson.
  På Strömsörs östra del avser Riksbyggen att skapa cirka 100 nya bostadsrätter i tre etapper med byggstart på ett års mellanrum.

  Hållbarhet i fokus

  Hållbarheten sätts i fokus på Strömsör. Skebo beaktar Skellefteå kommuns riktlinjer för hållbart byggande. Det innebär exempelvis följande:
  • Samtliga lägenheter förses med balkong och förråd.
  • Byggnadens specifika energianvändning ligger 30 procent under rådande myndighetskrav.
  • Avfallshantering sköts via utvändiga semi-underjordsbehållare med placering längs nya Strömsörgatan.
  • Skellefteå kommuns dagvattenstrategi uppnås via underjordiskt fördröjningsmagasin.

  NCC blir totalentreprenör för bygget. Under förutsättning att bygglovet beviljas är planerad byggstart september 2017. Beräknad inflyttning är augusti 2019.

  Visa hela nyheten
 • LINK arkitektur flyttar in hos Skebo

  2017-05-18 En av Nordens största arkitekturfirmor etablerar sig i Skellefteå när LINK arkitektur flyttar in i Skebos lokal i Hofgränd. - Vi ser fram emot att erbjuda vår kompetens till Skellefteå, som vi känner är en stad med mycket driv och som satsar framåt, säger Torbjörn Windseth, avdelningschef på LINK arkitektur.

  LINK arkitektur – den femte största arkitektfirman i Norden med kontor i för närvarande sex svenska städer – väljer att expandera i Skellefteå. I september flyttar LINK arkitektur in i Skebos kommersiella lokal på 142 kvadratmeter i Hofgränd, precis vid gågatan.
  – Valet landade på Skebo, som lockade med en attraktiv lokal i bra läge, säger Torbjörn Windseth.
  LINK arkitektur tillhandahåller arkitekter, ingenjörer och inredningsarkitekter. Företaget fokuserar på att skapa självständiga arkitektkontor med lokal karaktär där det samtidigt finns en stor organisation att luta sig mot.
  – Det handlar till en början om fem arbetstillfällen hos oss i Skellefteå, berättar Torbjörn och påpekar att det innefattar en hemvändare.

  Visa hela nyheten
 • Skebo firar 1 år på Facebook

  2017-05-12 Idag har Skebos officiella sida på Facebook funnits i 1 år. Gilla oss på Facebook för att få tips om vad som händer hos oss, ta del av nyheter, delta i utlottningar, se inbjudande bilder och filmer kring vår verksamhet och föra en konstruktiv dialog med oss.

  Följ oss på Facebook HÄR och missa ingenting som rör Skebo.

   

   

  Visa hela nyheten