Nyheter

 • Lägenhetssatsning i Skelleftehamn

  2017-02-21 Skebo satsar vidare utanför Skellefteås centralort. I Skelleftehamn läggs nu 14 nyrenoverade lägenheter ut för bokning.

  Lägenheterna är belägna i kvarteret Rönnen i Skelleftehamn. Där har tidigare bedrivits ett boendestöd i ordinärt boende inom ramen för kommunens stöd- och serviceverksamhet. Den verksamheten avvecklades ifjol.
  – Det är positivt att vi kan öppna lägenheter för alla även i våra ytterområden, säger Skebos marknadschef Anna Ersson.
  Skebo har tagit möjligheten att renovera de 14 lägenheterna. Bokningsmöjligheten öppnas idag för alla i Skebos bostadskö.
  – Det är viktigt att understryka att alla i vår bostadskö är välkomna att boka lägenheterna. Därefter görs fördelningen i vanlig ordning utifrån köpoäng. Genom att det handlar om renoveringar av befintliga lägenheter kan vi också erbjuda attraktiva hyresnivåer, säger Anna Ersson.
  Fördelningen av de mindre lägenheterna i fastigheten är tolv tvåor och två ettor. Ettorna ligger storleksmässigt på 32 respektive 42 kvadratmeter. Tvåornas storlek är 47, 57 och 63 kvadratmeter.
  Beräknad inflyttning är i maj.
  – Det här är första etappen på en satsning som vi gör i Skelleftehamn. Vi får anledning att återkomma, säger Anna Ersson.

  Här kan du boka en lägenhet i Skelleftehamn:

   

  Visa hela nyheten
 • Hyr ett extra förråd via webben

  2017-02-20 Är det trångt i förrådet? Från och med mars går det att hyra ett extra förråd.

  90 procent av Skebos förrådsbestånd är uthyrt idag, men det finns ett antal extraförråd som varit tillgängligt för den som hört av sig med önskemålet att hyra.
  Som ett led i att förbättra servicen kommer extraförråden numera att läggas ut på Skebos hemsida som en egen flik under ”ledigt just nu”.
  – Istället för att intresserade ska behöva ringa in och chansa om det finns något ledigt förråd, gör vi det mer tillgängligt på hemsidan, säger Petter Holmgren, handläggare på Skebo.
  – Vi märker också en ökad efterfrågan. En anledning kan vara att fler av våra hyresgäster flyttat från en villa och har ett större bohag, då kanske man har behov av ett till förråd, säger Petter.
  Det kommer att finnas fyra typer av förråd till uthyrning:
  * Förråd med stålnät. Hyresgästen behöver eget hänglås.
  * Förråd med robustare stålnät. Hyresgästen behöver eget hänglås.
  * Förråd med väggar av trä och enklare dörr. Låsanordning varierar.
  * Förråd med betongväggar och innerdörr. Låskolv med nyckel.
  Hyreskontrakten gäller tills vidare med en uppsägningstid på tre månader.
  Vid lanseringstillfället kommer det finnas cirka tio förråd för uthyrning.
  Skebo har också ett bestånd av ett antal kommersiella lokaler, främst i centrum där ett exempel är lokalen som nya restaurangen Texas Longhorn återfinns i.
  – Vi använder oss främst av hemsidan objektvision.se där vi annonserar ut lokalerna, det är ungefär som Hemnet för kommersiella lokaler. En annat sätt är att höra av sig till mig om intresse finns, säger Petter.

  Visa hela nyheten
 • +55-lägenheter - nygammal boendeform

  2017-02-16 Skebo har ett stort antal bostäder i kommunen som är anpassade för äldre hyresgäster. Nu byter boendeformen namn till +55-lägenheter.

  För att det inte ska råda några tveksamheter kring vilka hyresgäster som lägenheterna riktar sig till, har Skebo tagit ett beslut att klarlägga vad som gäller.
  – Tidigare har benämningen varit seniorboende, men det förde tankarna till ett äldreboende av någon form och det handlar det inte om. Med namnbytet till +55-lägenheter vill vi förtydliga att det är helt vanliga lägenheter som riktar sig till hyresgäster som är 55 år och äldre, säger Anna Ersson, marknadschef på Skebo.
  Någon annan förändring än namnbyte handlar det inte om. +55-lägenheterna kommer även fortsättningsvis att vara lägenheter som är tillgänglighetsanpassade.
  – Det finns alltid hiss och lägenheterna ligger i områden som har bra kommunikationer och närhet till annan service som hyresgästerna uppskattar och kan behöva, säger Anna Ersson.
  Dessutom får hyresgästerna bo med grannar i sin egen ålder.
  Lägenheterna finns över nästan hela kommunen – i centrala Skellefteå går det att hyra +55-lägenheter i centrum och på Erikslid, Norrböle, Sunnanå/Sörböle, Älvsbacka och Morö Backe. I övriga kommunen finns det tillgänglighetsanpassade lägenheter i Lövånger, Bureå, Burträsk, Skelleftehamn, Ursviken, Boliden och Kåge.
  Namnbytet sker i slutet av februari.

  Visa hela nyheten